Jedni uważają, że święto młodego wina zostało we Francji wyznaczone na 3. czwartek listopada celowo, aby lokalna ludność, mając na uwadze potrzebę udania się następnego dnia do pracy, nie przesadzała z jego „degustacją” ???? Inni, że jest to data symbolizująca francuską gotowość do świętowania z obojętnie jakiej okazji, w obojętnie w jaki dzień ??
W Angel’s szczególnie to drugie wyjaśnienie przypadło nam do gustu, toteż z radością zapraszamy Was na czterodniowe świętowanie w stylu francuskim, które rozpocznie się u nas już w nadchodzący czwartek! ????? Podczas Beaujolais Nouveau i Dni Kuchni Francuskiej w Angel’s będziecie mogli poznać nie tylko smak tegorocznego młodego wina z regionu Beaujolais, ale również dań francuskiego menu degustacyjnego, przygotowanych dla Was specjalnie przez naszego Szefa Kuchni – Jarka Lubeckiego! ??????
Szczegółowe menu znajdziecie poniżej. Zapraszamy Was serdecznie! Bon Appétit! ???
Menu:
?? Foie gras – pasztet z wątróbek kaczych i gęsich z koniakiem i grzanką;
?? Chaudrée de palourdes – zupa z małży z szafranem;
?? Bouef Bourguignon – wołowina po burgundzku z pieczonymi ziemniakami;
?? Daurade aux agrumes – filet z dorady w cytrusach, podany na szpinaku i fenkule;
?? Marquise au chocolat – czekoladowa markiza z sosem kawowym;