Gęsina 2018

Gęsina 2018

 

 

Nie opadły jeszcze wszystkie liście z drzew, a pękate gęsi już pchają się na nasz ruszt! ??Zbliża się bowiem Dzień Św. Marcina, który polskiej białej gęsi daje wyjątkową okazję zaprezentowania swoich walorów smakowych ????

W Angel’s szanujemy tę tradycję, dlatego z radością zapraszamy Was na kolejną odsłonę naszego corocznego wydarzenia kulinarnego, podczas którego to właśnie polska gęś będzie starała się podbić Wasze podniebienia ?????

Podobnie jak w ubiegłym roku, Jarek przygotował dla Was specjalne menu degustacyjne, którego szczegóły znajdziecie poniżej. Zapraszamy do jego spróbowania już podczas nadchodzącego weekendu! ????

Menu „Gęsina 2018”:

Przystawka:
? Gulasz z gęsich pipek z nutą anyżu.
? Pasztet z gęsiej wątróbki z pomarańczami i goździkami.
? Carpaccio z gęsiej piersi pieczonej w soli morskiej, na rukoli, z serem blue i winogronami.

Zupa:
? Gęsi rosół z pierożkami wątrobianymi.

Danie główne:
? Podwędzane gęsie udko z sosem rumianym, kaszą pęczak i dynią.

Deser:
? Mus jagodowy z białą czekoladą, podany na biszkopcie orzechowym.