Nie opadły jeszcze wszystkie liście z drzew, a pękate gęsi już pchają się na nasz ruszt! ??Zbliża się bowiem Dzień Św. Marcina, który polskiej białej gęsi daje wyjątkową okazję zaprezentowania swoich walorów smakowych ????
W Angel’s szanujemy tę tradycję, dlatego z radością zapraszamy Was na kolejną odsłonę naszego corocznego wydarzenia kulinarnego, podczas którego to właśnie polska gęś będzie starała się podbić Wasze podniebienia ?????
Podobnie jak w ubiegłym roku, Jarek przygotował dla Was specjalne menu degustacyjne, którego szczegóły znajdziecie poniżej. Zapraszamy do jego spróbowania już podczas nadchodzącego weekendu! ????
Menu „Gęsina 2018”:
Przystawka:
? Gulasz z gęsich pipek z nutą anyżu.
? Pasztet z gęsiej wątróbki z pomarańczami i goździkami.
? Carpaccio z gęsiej piersi pieczonej w soli morskiej, na rukoli, z serem blue i winogronami.
Zupa:
? Gęsi rosół z pierożkami wątrobianymi.
Danie główne:
? Podwędzane gęsie udko z sosem rumianym, kaszą pęczak i dynią.
Deser:
? Mus jagodowy z białą czekoladą, podany na biszkopcie orzechowym.